Farstorps GoIF/Hästveda IF

Referat: Klippans Förenade FF - Farstorps GoIF/Hästveda IF

Klippans Förenade FF-Farstorp/Hästveda

2-1

Toppmötet mot Klippan spelades på Åbyvallens stora och något glesa plan men inte ens några snedstudsar kunde förstöra denna välspelade match. 22 förväntansfulla bortasupportrar avstod dagens demonstrationer för att i stället bänka sig vid sidlinjen och agera publik, domare och coacher. Matchens inledning är mycket jämn och allt tyder på att det kommer bli en tillställning av hög klass. Allt eftersom tiden går så tar Farstorp/Hästveda över spelet och dominerar totalt i bollinnehav medans Klippan får ägna sig åt kontringar och snabba spelvändningar. I den 33:e minuten drar Elin på en riktig rackarrökare och hela sidlinjen sträcker sig mot skyn för att fira mål men keepern lyckas precis tippa ut bollen. Klippan vill även testa Emilia i målet och på en frispark i minut 40 får hon visa upp sin vighet med en klassräddning som gör att 0-0 står sig halvleken ut.
I andra halvlek förändrar hemmalaget sitt spel till ett snabbare och distinktare anfallsspel vilket gör våra tjejer lite konfunderade. Redan 3 minuter in i andra halvleken får Klippan utdelning på en av sina vassa framspelningar och 1-0 nätas. Samtidigt som Farstorp/Hästveda nu blir lite stillastående och avvaktande får KFFF ordentligt med luft och spelet jämnas ut. I minut 50 är det dags igen men 2-0 blir en riktig väckarklocka för gästerna som hittar tillbaka till det fina spelet från 1:a halvlek. Jakten på mål är nu inledd och Farstorp/Hästveda dominerar återigen spelet med ett intensivt tryck. I minut 62 är de ditresta supportrarna på väg att jubla för mål igen när Fransson drar iväg ett skott som dansar på mållinjen men som tyvärr rensas undan i sista sekunden. Nio minuter senare får hejarklacken från Göinge äntligen jubla då Linnea drar iväg en 35-meters frispark rakt upp i nättaket. Nu blir det en kamp mot klockan för att försöka få till en kvittering. Med 4 minuter kvar är Alice ytterst nära att kvittera då hon avlossar högran och skickar bollen i ribbkrysset. Närmare än så kommer inte Farstorp/Hästveda och årets första förlust i serien noteras.
Tjejerna gör sin klart bästa match någonsin med fantastiskt passningsspel och dominerar så gott som hela matchen förutom några ödesdigra minuter i början av andra halvlek. Fotboll är inte rättvist framförallt inte denna gång.